Methodieken

Door de bundeling van NLP, systemisch werk (opstellingen en 1 op 1 systemische oefeningen), TA (Transactionele Analyse) en veel eigen levens- en werkervaring wordt er op verschillende communicatieniveaus gewerkt. Waarbij onder andere het lichaam, de ademhaling en het gedrag als ingang wordt gebruikt. En er wordt veel met (ervarings)oefeningen gewerkt. Door deze gecombineerde aanpak is er sprake van duurzaam resultaat. Er wordt geen “trucje” aangeleerd.

De verschillende communicatieniveaus staan weergegeven in onderstaand model. Dit model is ontwikkelt door Robert Dilts. Er wordt ook wel gesproken over de 6 (neuro)logische niveaus.

http://boizca.nl/files/niveuas%20mens.gif

Iedereen leeft tegelijkertijd op deze 6 niveaus. Dit gebeurt bewust maar vooral onbewust. Elk niveau kun je voor en tegen je laten werken, en werken door op de onderliggende niveaus. Een verandering op het niveau “overtuiging” heeft veranderingen op de drie onderliggende niveaus tot gevolg, terwijl een verandering op het niveau van “gedrag” alleen resulteert in veranderingen op het niveau “omgeving”. Hiermee wordt het volgende bevestigd: Het ongewenste gedrag verdwijnt niet, ook niet als de omgeving verandert (een andere baan, ander huis, andere partner, …).

Zo heeft coaching op het niveau van gedrag of omgeving een beperkte toegevoegde waarde: het blijft aan de oppervlakte en dringt niet door tot de kern! De (advies-)begeleidingstrajecten van BOIZCA zullen zich zoveel mogelijk op het niveau van identiteit (persoonlijkheid) afspelen, of zelfs hoger.

Als je geïnteresseerd bent en of vragen hebt, neem dan contact met ons op.

CD  (meer) Zijn - in het hier en nu

Lees meer...

De belangrijkste ontmoetingen worden door onze zielen geregeld, nog voor onze lichamen elkaar zien

webdesign: webburo