Methodieken

Door de bundeling van NLP, systemisch werk (opstellingen en 1 op 1 systemische oefeningen), TA (Transactionele Analyse) en veel eigen levens- en werkervaring wordt er op verschillende communicatieniveaus gewerkt. Waarbij onder andere het lichaam, de ademhaling en het gedrag als ingang wordt gebruikt. En er wordt veel met (ervarings)oefeningen gewerkt. Door deze gecombineerde aanpak is er sprake van duurzaam resultaat. Er wordt geen “trucje” aangeleerd.

De verschillende communicatieniveaus staan weergegeven in onderstaand model. Dit model is ontwikkelt door Robert Dilts. Er wordt ook wel gesproken over de 6 (neuro)logische niveaus.

http://boizca.nl/files/niveuas%20mens.gif

Iedereen leeft tegelijkertijd op deze 6 niveaus. Dit gebeurt bewust maar vooral onbewust. Elk niveau kun je voor en tegen je laten werken, en werken door op de onderliggende niveaus. Een verandering op het niveau “overtuiging” heeft veranderingen op de drie onderliggende niveaus tot gevolg, terwijl een verandering op het niveau van “gedrag” alleen resulteert in veranderingen op het niveau “omgeving”. Hiermee wordt het volgende bevestigd: Het ongewenste gedrag verdwijnt niet, ook niet als de omgeving verandert (een andere baan, ander huis, andere partner, …).

Zo heeft coaching op het niveau van gedrag of omgeving een beperkte toegevoegde waarde: het blijft aan de oppervlakte en dringt niet door tot de kern! De (advies-)begeleidingstrajecten van BOIZCA zullen zich zoveel mogelijk op het niveau van identiteit (persoonlijkheid) afspelen, of zelfs hoger.

Als je geïnteresseerd bent en of vragen hebt, neem dan contact met ons op.

29.06.2020
MEDITATIE "terugkeren naar je essentie"
van 14 juli t/m 11 augustus 2020, iedere dinsdagavond
Lees verder...

GOUDEN kans!
De meditatie CD ‘(meer) ZIJN – in het hier en nu’ ontvang je nu met 50% korting. Dus geen €10,- maar nu €5,-.
Voor bestelling klik hier.

CD  (meer) Zijn - in het hier en nu
(klik op plaatje voor meer info)

07.04.2020
Vanaf nu kun je ook met BOIZCA skypen voor een intake en of individuele sessies.

23.03.2020
KROON-virus (2)

De mens wil niet naar binnen gaan. De buitenwereld laat dit zien. We hebben letterlijk moeite om aan de oproep van ‘blijf binnen’ gehoor te geven.
Letterlijk binnen blijven raakt ons impliciet het proces van naar binnen gaan aan. Naar binnen gaan in onszelf, onze geparkeerde stukken ontmoeten en onder ogen durven zien. Lees verder ...

19.03.2020
KROON-virus (Corona)

In deze hectische tijd van het KROON-virus is juist BOIZCA geopend. Lees verder...


 

webdesign: webburo