NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. NLP geeft inzicht in het (innerlijke) communicatieproces. Ofwel hoe ga jij om met de informatie die jij (binnen) krijgt.

In eerste instantie verwerkt het zenuwstelsel een gebeurtenis via de zintuigen. Dit wordt gecodeerd als een beeld, gevoel, geluid, woord, reuk of smaak. De binnengekomen informatie wordt gefilterd: je geeft er een betekenis aan. In onze hersenen speelt zich een proces af van informatieverwerking door de informatie te laten passeren via filters. Filters hebben onder andere te maken met de wijze waarop wij zijn gevormd c.q. opgevoed. Iedere keer weer opnieuw vindt deze interne informatieverwerking plaats.

Soms ‘zegt’ een plaatje meer dan tekst.
 

Bij een nieuwe gebeurtenis wordt er een intern programma afgedraaid met als uitkomst ons gedrag of stemming. Ons gedrag wordt dus bepaald door eerder verkregen ervaringen: je gedrag in het nu wordt bepaald door ervaringen en herinneringen uit het verleden.

NLP is een communicatiemethodiek: een proces van communicatieve zelfsturing. Jij alleen kan dit proces - eventueel met behulp van anderen - beïnvloeden. Als het gedrag niet altijd meer functioneel is - de gewenste resultaten blijven uit - ben jij de bepalende factor in dat geheel. Er is niet voor niets het spreekwoord “verander de wereld en begin bij jezelf”.

29.06.2020
MEDITATIE "terugkeren naar je essentie"
van 14 juli t/m 11 augustus 2020, iedere dinsdagavond
Lees verder...

GOUDEN kans!
De meditatie CD ‘(meer) ZIJN – in het hier en nu’ ontvang je nu met 50% korting. Dus geen €10,- maar nu €5,-.
Voor bestelling klik hier.

CD  (meer) Zijn - in het hier en nu
(klik op plaatje voor meer info)

07.04.2020
Vanaf nu kun je ook met BOIZCA skypen voor een intake en of individuele sessies.

23.03.2020
KROON-virus (2)

De mens wil niet naar binnen gaan. De buitenwereld laat dit zien. We hebben letterlijk moeite om aan de oproep van ‘blijf binnen’ gehoor te geven.
Letterlijk binnen blijven raakt ons impliciet het proces van naar binnen gaan aan. Naar binnen gaan in onszelf, onze geparkeerde stukken ontmoeten en onder ogen durven zien. Lees verder ...

19.03.2020
KROON-virus (Corona)

In deze hectische tijd van het KROON-virus is juist BOIZCA geopend. Lees verder...


 

webdesign: webburo