Wie ben ik

Sylvia Hemminga is geboren (1964) en getogen in Den Helder. In Zaandam heeft ze haar verpleegkundige A- opleiding gedaan. Door toen een Fries ontmoet te hebben, is ze in Friesland komen wonen en werken. In haar verpleegkundige loopbaan is ze met name kinderverpleegkundige geweest en heeft ze diverse leidinggevende functies gehad. Door een reorganisatie en fusie heeft ze de kans aangepakt om een omscholing te doen naar het vak Personeel & Organisatie.

In haar loopbaan binnen het vakgebied P&O heeft ze tal van verschillende functies uitgeoefend: het opzetten van een intern uitzendbureau en coördinator ervan zijn, projectleider van een functiewaarderingsproject, senior HR-adviseur tevens MT-lid en hoofd P&O. Haar ervaring ligt in zowel de non-profit- als profit sector. Na altijd de wens te hebben gehad om eigenaar te zijn van een eigen bedrijf is BOIZCA ontstaan in 2003. 

Sylvia haar grootste drijfveer is haar eigen persoonlijke ontwikkeling. Door deze ervaringen en haar eigen thema's vele malen vanuit verschillende theorieconcepten te hebben doorleefd, zet ze zichzelf inmiddels in als middel bij andermans groeitrajecten. Haar werkwijze kenmerkt zich door professionaliteit en zorgvuldigheid. Ze benadert vraagstukken vanuit een ander perspectief waardoor mensen bewuster worden en meer inzichten krijgen in waarom ze de dingen doen zoals zij ze doen. Ze gaat daarbij terug naar de oorzaak (geen 'symptoom' bestrijding). 

In 2001 heeft ze tijdens haar NLP-Practitioner opleiding kennis gemaakt met het systemisch werk. Sindsdien leeft en werkt ze, (on)bewust, vanuit dit vakgebied. Ze heeft de Opleiding “Systeemdynamiek in organisaties” bij het Bert Hellinger Instituut gevolgd en vele opleidingen en specialistische workshops op het gebied van familieopstellingen. Sylvia heeft een gave ten aanzien van dynamieken daar waar zielsverstrikkingen zitten, dat wat nog gezien moet worden en dat wat nog ontwikkeld mag worden. Dit doet ze heel toegankelijk. Haar (systemische) werkwijze is bijzonder vertolkt in het systemische lied.
Het is een boeiende ziens- en werkwijze om eens te ervaren zie ook organisatieopstellingenfamilieopstellingen en methodieken: systemisch werken. 

Door haar drijfveer "persoonlijke ontwikkeling" heeft ze in de afgelopen jaren de volgende (vervolg)opleidingen en workshops bij het Phoenix Instituut gevolgd: het vak van Trainer, Professionele begeleiding: meesterschap in coaching en therapie (systemisch begeleiden voor individuele sessies), TA voor ervaren begeleiders (Transactionele Analyse), Systemische relatietherapie, De beweging van de ziel, leiderschap en contracten, moeder en dochter: terug naar je vrouwelijke bron, rouw- en rouwverwerking, hoe raak ik je aan en DSM IV. Ook opgeleid door Stephan Hausner "Ziekte en symptoomopstellingen", Daan van Kampenhout combinatie van sjamanisme en opstellingen, en Ingrid Dijkstra. "Kind in balans". 

In de ont-moeting met de ander ontmoet ze de ander. "Ik streef er niet naar om oplossingen te geven, maar om de gevangenis zichtbaar te maken en eventueel iets af te ronden wat nog niet compleet is".

Zij weet van het bestaan van de ziel. 

CD  (meer) Zijn - in het hier en nu

Lees meer...

De belangrijkste ontmoetingen worden door onze zielen geregeld, nog voor onze lichamen elkaar zien

webdesign: webburo