Referenties

Systemisch lied


Lied geschreven en gezongen tijdens het feest van het 10 jarig bestaan van BOIZCA door Jeltsje Stoer, B&B Safier Joure

Ik krijg een heel apart gevoel van binnen!

Ik krijg een heel apart gevoel van binnen
Als jij me aankijkt lieve Syl
Hier gebeuren vreemde dingen
Mijn rappe mondje valt vaak stil

Ik krijg een heel apart gevoel van binnen
Je raakt de mensen in het hart
Dan wordt het warm en koud van binnen
10 jaar terug ben je gestart

De eerste sessie in je lieve leven
Brengt meestal veel onzekerheid
Je vraagt wat is je ware taak in ’t leven
Dat geeft meestal een innerlijke strijd

Dat is de ware vrouw
Z’ begeleidt haar mensen trouw!

Ik krijg een heel apart gevoel van binnen
Als jij me aankijkt lieve Syl
Hier gebeuren gekke dingen
Mijn rappe mondje valt vaak stil

Ik krijg een heel apart gevoel van binnen
Want Syl die gaat echt naar de kern
Dan wordt het warm en koud van binnen
Je werkt systemisch en zo ferm!

De banden met een mistig ver verleden
Bepalen dikwijls wat je doet
Maar wil je werkelijk zo door het leven?
Is dit de heuse kern naar wat je zoekt?!

Je pa en moe die in je nek staan hijgen
Of generaties daar nog voor
Vaak is ’t systeem erg moeilijk los te krijgen
en daarom zingen wij nu blij in koor:

Ik krijg een heel apart gevoel van binnen!

Ik krijg een heel apart gevoel van binnen
Als jij me aankijkt lieve Syl
Hier gebeuren mooie dingen
Mijn rappe mondje valt vaak stil

Ik krijg een heel apart gevoel van binnen
Je raakt de mensen in het hart
Dan wordt het warm en koud van binnen
10 jaar terug ben je gestart!

Referentie anoniem


Voor mij is Sylvia…

Naar een winderig Exmorra rijden,
Maar met windstilte in mijn hoofd weer naar huis.

Terug naar de basis,
Me ontdoen van de ballast van deze tijd.

Durven:
Ademhalen, voelen, mezelf (h)erkennen, mezelf zijn.

KRACHT.

Referentie Marjanne


Wat een mijlpaal (10 jaar bestaan BOIZCA), prachtig en wat heb ik een enorm inzicht gekregen in de familieopstelling die over mijn moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en oermoeder ging. Nog steeds is er verbinding met dit proces.

Passiebloem
Graag wil ik je de passiebloem schenken en via deze bloem iets vertellen.
Passie dat is duidelijk als je jou ontmoet; passie voor mensen, passie voor processen, passie voor het moment. Passiebloem is de bloem met de vele lagen. Kijk maar eens naar de foto dan kun je de diepte induiken en dat is wat je doet en wil voor jezelf en samen met mensen.
Passiebloem gaat ook over lijden, de lijdensweg die naar passie leidt. Je diepe innerlijke verlangen wat aan de oppervlakte mag komen. Passiebloem als kruidenmiddel helpt om tot rust te komen en om d eslaap te kunnen vatten omdat tijdens de slaap de inzichten komen die dan bij het wakker worden gerealiseerd kunnen worden. Na de intense familieopstellingen is slapen het liefste wat ik doe, soms een handje geholpen door de passiebloem. Een meditatie met de passiebloem dat schenk ik jou!
Marjanne Huising

Referentie Ellen


Het is al even geleden dat Sylvia mij geholpen heeft met een persoonlijk thema. maar tot op de dag van vandaag hoor ik twee van haar zinnen nog regelmatig door mijn hoofd gaan. De eerste ging er over dat het wel leuk was voor haar dat ik steeds bij haar langs wilde komen en ze dus aan mij kon blijven verdienen. Hiermee liet ze me met humor en zeer helder voelen dat ik zelf mijn verantwoording moest nemen. Een zeer belangrijk besef in mijn leven. En de andere, ook zeer belangrijke zin was: “Het is wat het is”. Deze zin gebruik ik echt bijna elke dag en geeft mij rust. Ik denk met veel warmte terug aan haar steun, wijsheid en hulp. Ook de opstellingen die ik bij haar heb gevolgd, hebben een diepe indruk op me gemaakt. Ik probeer een voorbeeld te nemen aan het belang dat zij hecht te zoeken naar de kern en de moeite die zij er voor doet het te vinden. Ik ben al een poos niet meer bij haar geweest, maar ze is nooit helemaal uit mijn leven.

Liefs Ellen Eliascoaching

Referentie Jan


Sylvia, als ik aan een belangrijk deel van jouw werkwijze denk, denk ik aan de filosoof Socrates. Socrates was vaak op het marktplein in Athene te vinden. Hij vertelde de mensen niet hoe volgens hem de werkelijkheid in elkaar steekt, hij stelde hen voortdurend vragen over het leven en daagde hen uit om die zelf te beantwoorden. Het bijzondere daarvan was dat hij ervan uitging dat hun antwoorden allang in hen zelf verstopt lagen en dat ze nu pas naar de oppervlakte konden komen. Daarom hebben mensen van tijd tot tijd vragenstellers nodig, waardoor ze hun richting, besluiten en plannen kunnen ontdekken. Zolang mensen in de dagelijkse omgang elkaar nog zo weinig echte vragen stellen is een coach als jij, Sylvia nodig.
Jij bent voor mij een zeer belangrijke en zinvolle vragensteller en rustgever, waarvoor mijn hartelijke dank.

Jan

Referentie Marloes


Ik heb geleerd om adem te halen…
Hierdoor kom je in aanraking met diepe gevoelens en blokkades. Het gevoel dat je op een andere ‘zielslaag’ komt en je jezelf leert kennen, maakt dat ik nu stappen kan gaan zetten om vooruit te lopen. Een nieuw pad te bewandelen op eigen kracht en op mijn eigen benen. Daarbij hoort vallen en opstaan maar pas dan kan ik weer een nieuwe stap zetten!

De familieopstelling is voor mij een hele bijzondere ervaring geweest waardoor ik opnieuw heb leren voelen. Steeds weer zet ik neiuwe stappen tijdens de gesprekken die ik heb met Sylvia. Sylvia heeft mij leren ademhalen! Ik ben onderweg en zie de toekomst met energie en uitdagingen tegemoet.
Wat er ook gebeurt: blijf ademen!

Dankjewel Sylvia! Marloes

Referentie Janet


Doorzettingsvermogen, vertrouwen, creativiteit en professionaliteit vind ik belangrijke kwaliteiten die ik bij jou terug zie.
Bedankt voor de jarenlange samenwerking.
Janet

Referentie H


Levenscyclus

De onderste cirkel staat voor de donkere kleuren van de aarde. De inhoud draait rond, opgesloten in de rode omlijning. Symbool voor het ronddraaien in de vicieuze cirkel van je eigen gedachtenwereld. Echter de rode omlijning heeft een keerpunt aan de bovenkant van de cirkel. Het beginpunt van opening in het water, de stroom van het leven. Een opening uit de donkerheid van de vicieuze cirkel. De rode lijn vormt, gaand door dit punt, een bekken als open handen naar de hemel. Uit de donkerheid naar de vrijheid. De stroom van het leven maakt ruimte voor het vuur in jezelf, dit symboliseert de vlammen. De gele vonkjes ‘schieten’ weg uit het vuur, waardoor ook anderen geraakt worden en hun vuur kunnen ‘ontsteken’. Zoals één vonk een vuur kan aansteken.

Het achterliggende lichtblauw is het eindeloze universum, de vrijheid, waarin alles zweeft.

Dit schilderij symboliseert het proces waarin je me helpt steeds bewuster te worden en langzaam steeds verder te ontwaken uit de donkere cirkel, om te gaan naar een keerpunt, en steeds meer de levensstroom toe te laten. En dan ook weer terug te komen in de donkerte en het proces ‘opnieuw’ te beginnen, als een spiraal waarin je telkens weer van donker naar licht draait, maar nooit ’terug bij af’ bent, omdat je elke keer iets bewuster wordt.

Dankjewel! H 12 juni 2013

Referentie Rineke


Sylvia,

Toen ik ging nadenken over ‘iets’ waarmee ik je werkwijze kon uitlichten en ging associëren kwamen de elementen rots/steen en water boven als metaforen voor jouw manier van werken, zoals ik die ervaren heb. Dat het hier om polariteiten gaat is natuurlijk niet toevallig, dit begrip heeft tijdens jouw trainingen voor mij veel inhoud gekregen. Ik gebruik het dagelijks om even buiten de vertrouwde dynamiek te denken en iets anders te proberen.
Wat een ‘geaard mens’, dacht ik, wanneer ik je in een opstelling met beide benen stevig op de grond en in alle rust de leiding zag nemen om deelnemers die een zware last te dragen hebben te ondersteunen. En dan de denkbeeldige steen die je in het water gooide, waardoor persoonlijke ontwikkeling en groei mogelijk waren. Het soms heel voorzichtig verleggen van die steen wanneer je een prikkelende, uitdagende opmerking maakte (“Hmm, dan is het interessant om je af te vragen ….”) en de bewustwording en de verandering, hoe klein misschien ook, die ingezet kon worden.

Je bent een kei in je werk.

En dan het water. Voor mij symboliseert dat allereerst het meebewegen met de groep, wat ik heel fijn vond. Jouw stelling was: het proces gaat voor het programma. Maar ook meebewegen en afstemmen op iedereen persoonlijk en haarfijn aanvoelen wanneer het genoeg is. Heel respectvol. Water doet mij ook denken aan ‘de bron’. In jouw werkwijze laat je mensen op zoek te gaan naar een laagje dieper en zo mogelijk naar de bron. Water staat ook voor verbinding, iets waarnaar je steeds op zoek was in de groep en voor je kalmte en helderheid.

Ik wens je veel succes met je praktijk, op naar de volgende 10 jaar.

Rineke, deelnemer cursus ‘Systemisch leven binnen het familiesysteem’, familieopstellingen Volksuniversiteit Fryslân

Referentie cursist


B van betrouwbaar, bewustwording, bijzonder, behulpzaam,
O van onlosmakelijk, oprecht, overzicht, onvoorwaardelijk,
I van informatie, inleven, integer, ingetogen,
Z van zekerheid, zuiver, zienswijze, zelfbewsutzijn,
C van confrontatie, contact, corrigeren, concentratie,
A van aandacht, aanvaarden, ageren, afsluiten.

S van stimulerend, serieus
I van ingetogen, innemend
L van luisterend, liefdadig
V van vertrouwd, vriendelijk
I van inspirerend, indachtig
A van aanmoedigend, aftastend

Cursist cursus ‘systemisch leven binnen het familiesysteem’

Referentie Esther


Ik heb een familieopstelling gedaan bij Sylvia. Ik was erg onder de indruk van de methode en wat er allemaal gebeurt. Erg indrukwekkend. Voor mij is het altijd erg belangrijk hoe de facilitair is. Ik heb Sylvia ervaren als een hele warme persoonlijkheid die mij toch confronteerde met wat nodig was maar wel op de juiste en vriendelijke manier. Ook de sfeer in de groep was erg veilig.

Na de opstelling was er bij mij echt wat verandert. Ik hoorde van andere mensen dat mijn uitstraling mooi was maar ik merkte ook dat ik richting mijn familie een stuk liever werd en dat ik in diverse situaties nu meer overtuiging heb. Een mooie zinvolle ervaring die voor herhaling vatbaar is.

Groet Esther