Wie ben ik

Ze is net iets langer stil
en dan raakt ze feilloos de juiste snaar aan

 

Zij maakt het verschil
Zij weet de diepte in te gaan door alles in te sluiten
niets of niemand uitgesloten

Alles mag aanwezig zijn en wordt onvoorwaardelijk aangekeken

Sylvia Hemminga

Sylvia Hemminga is geboren (1964) en getogen in Den Helder. Haar loopbaan kent verschillende wendingen door het motto ‘leven lang leren’ en het onderhuidse gevoel ‘dit is het niet helemaal’. De signalen serieus genomen en daardoor zichzelf is na vele, rijke werkervaringen haar eigen bedrijf BOÏZCA in 2003 ontstaan.

Ze startte ooit als (kinder)verpleegkundige. En zowel in de non-proft als in de profit sector heeft ze diverse leidinggevende en adviserende functies gehad. Zoals: teamleider kinderafdeling, het opzetten van een intern uitzendbureau en coördinator daarvan zijn, projectleider functiewaardering, senoir HR-adviseur tevens MT-lid en hoofd P&O. Ook nog OR-lid en -voorzitter geweest.

Sylvia’s haar grootste drijfveer is haar eigen persoonlijke ontwikkeling. Ze heeft haar eigen thema’s vele malen vanuit verschillende theorieconcepten doorleefd. Ze zet zichzelf als instrument in bij andermans groeitrajecten. Door werkelijk aanwezig te zijn en blijven, kan ze invoelen welke ont-wikkel stap er gezet mag worden.

Haar werkwijze kenmerkt zich door professionaliteit en zorgvuldigheid. Ze benadert vraagstukken vanuit een ander perspectief waardoor mensen / teams / organisaties bewuster worden en meer inzichten krijgen waarom ze de dingen doen zoals ze doen en wat er in de onderstroom gebeurd. Ze gaat daarbij zoveel mogelijk terug naar de oorzaak waardoor het geen symptoombestrijding is.

Opleidingen

Een greep uit haar (vervolg) opleidingen en specialistische cursussen: A-verpleegkundige, kinderaantekening, managementopleiding, Personeel & Arbeid (Hanze Hogeschool), systeemdynamiek in organisaties, systemisch interveniëren in organisaties en teams, NLP, familieopstellingen, ziekte- en symptoomopstellingen, Professionele begeleiding: meesterschap in coaching en therapie, TA, systemische relatietherapie, de beweging van de Ziel, de ontwikkeling van de embryo, leiderschap en contracten, moeder en dochter: terug naar je vrouwelijke bron, verlies- en rouwverwerking, hoe raak ik je aan, DSM IV, kind in balans en prenatale bewustwording en heling.

Instituten en namen die hierbij horen, zijn: Bert Hellinger instituut, Jan Jacob Stam, Phoenix instituut, Stephan Hausner, Daan van Kampenhout, Jaap van der Wal, Ingrid Dijkstra, Stroeken-Verdult, Anna Verwaal en Siebke Kaat.

In de ont-moeting met de ander ontmoet ze de ander. “Ik streef er niet naar om oplossingen te geven maar om de gevangenis zichtbaar te maken en eventueel iets af te ronden wat nog niet compleet is”.